Evenementen

senj aan het werkESNS2014 Silo Sessions

As. donderdag, vrijdag en zaterdag staan in het teken van muziek! Kijk op www.silosessions.nl voor de line-up en tijden.

 

———————————————————————————————-

25 Oktober : Silo Sessions

Genieten van live muziek, onbekend talent, lekker eten en een ontspannen sfeer. Wij nodigen je uit voor vrijdag 25 Oktober.

Van 16:00 uur tot 17.45 uur Open podium.
Gevolgd door:

THE BIG TOP — RAIMON EN ANNE — AIRAMANNA

Schrijf je in via http://silosessions.nl/
Met je eigen band mee willen spelen ? Schrijf je dan in via http://silosessions.nl/artiesten/

25 april en 8 mei: SILOFILM

Van 22.00 tot 23.00 uur worden films getoond van o.a. Barry Flanagan, Roman Signer, Jan Dibbets, Dennis Oppenheim, Marcel Broodthaers en Fischli & Weiss. (buiten op de muur gebeamd, neem een lekker vestje mee!)

Inloop vanaf 20.30 uur in Silo Today.

Vanaf 21.30 uur inleiding door Petri Leijdekkers en David Stroband.

Deze filmavonden zijn financieel mogelijk gemaakt door GasTerra, MyFacilities, AV|Adviesbureau, het Groninger Museum en Silo Today.

Silo Today is de gehele avond geopend. Een hapje eten voorafgaand aan de film kan.

 

10 mei: optreden van Djurre de Haan (Akward-i)

Festival Terug naar het begin kiest geen traditionele podia, maar kerkgebouwen en andere historische locaties in de provincie Groningen als plek voor muzikanten, dansers, acteurs en beeldend kunstenaars.
Van dinsdag 7 t/m zondag 12 mei viert het festival ‘Terug naar het begin’ haar eerste lustrum. De historische binnenstad van Appingedam vormt met haar omliggende wierdedorpen het culturele hart van het festival op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei. Zit er iets tussen wat je niet wilt missen? Diverse artiesten geven in de tweede week van mei extra optredens op historische locaties elders in de provincie.
Zo treedt Djurre de Haan van ‘awkward i’ op in de Graansilo op vrijdagavond 10 mei.

Voor informatie over het programma en de kaartverkoop kunt u naar www.terugnaarhetbegin.nl.

 

Zaterdag 16 maart SILO-markt / open huis Griffeweg 4 – kom langs en verwonder

09.00 uur: ontbijtcafe verzorgd door Hent Hamming
10.00 uur: Brainstormen in het Enervarium, maak kennis met deze techniek
11.00 uur: rondleiding door de Graansilo o.l.v. Hent Hamming (eigenaar)
12.00 uur: theater, Marcel Duzink van Music Match legt u een match-case voor Audio Adam / Opel Nederland
14.30 uur: Petri Leydekkers presenteert Initiatiefgroep Plein Oosterpoort aan de hand van Filmproject 25 april / 8 mei
15.30 uur: koepel, een goed gesprek met Hent Hamming
16.00 uur: Sander Jorn Vermeulen stadse contouren
17.00 uur: de markt is gesloten

Het lunchcafe is de gehele dag geopend voor koffie, taart, en lunch.

Verder: een expositie van Dick Dutrieux

Lyrisch abstract met figuratieve elementen, zo kun je de schilderijen van Dick Dutrieux benoemen.
Er wordt niet volgens een vooropgezet plan geschilderd.
Kleuren overwoekeren, kleuren laten zich niet langer door vorm vastleggen of afremmen.
Zijn tekeningen een kleurrijke sprookjesachtige fantasie.

Schilderijen van Gerda Veldman

Gerda werkt vanuit haar intuitie.Overal ziet ze vormen in. Ze laat zich bij haar werk graag leiden door heftige muziek. Muziek is haar leven, muziek is haar schilderen.

 

SILO-markt 16 maart

Op zaterdag 16 maart is de Graansilo aan de Griffeweg voor publiek geopend. U bent die dag van harte welkom om het gebouw van binnen te verkennen. Vanaf de kelder kunt u een Elevator-tour naar het hoogste punt (bovenkamer) ondernemen om van daaruit de stad Groningen vanuit een 360 graden perspectief te bezichtigen. Alle ruimtes zijn die dag vrij toegankelijk en op verschillende momenten worden er in het gebouw presentaties gegeven. O.a. een electronische brainstormsessiewordt gegeven in het Enervarium. Zelfs een gezichtsbehandeling of massage behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard is Silo Today voor de lunch en koffie etc. geopend.

 

23 maart 2013: Five Great Guitars Gypsy Jazz

concert van Jan Kuiper en Digmon Roovers,
special guest Paulus Schafer, aanvang 20.30 uur, entree 5 euro.

Diezelfde middag wordt er een gitaarworkshop gegeven in de Oliemuldersstraat, voor verdere info kijk op www.fivegreatguitars.com

 

In de reeks Hoe bestaat het …. zondag 10 maart 2013.

Hoe bestaat het ………dat mensen doorwerken ook als de chronische pijn waaraan ze lijden nauwelijks nog te verdragen is? Op zondagmiddag 10 maart 2013 vindt voor de tweede maal een ontmoetingplaats in de reeks ‘Hoe bestaat het…”

We gaan in gesprek met met dr. Haitze de Vries. Hij promoveerde op 14 november 2012 op het onderwerp Working with Pain en hij is verbonden aan de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Over doorwerkers en arbeidsverzuimers. Over mensen met chronische pijn die hun werk als bevorderlijk beschouwen voor hun gezondheid…

Wij nodigen u graag uit om deze ontmoeting bij te wonen. In ons gesprek springen we onvermijdelijk naar pijn in de sport. Hartepijn zal worden vertolkt door Peter van Rees, gitarist.

U bent vanaf half vier welkom, het gesprek start om vier uur precies en duurt een uur.
Daarna treffen we elkaar in het Silo Café.

Zondag 10 maart 2013
Toegang: € 5,00
Locatie: Silo Today, Griffeweg 4 te Groningen

Haitze de Vries
Wat mij boeit aan chronische pijn en werk is de totaal verschillende manieren waarop mensenomgaan met hun pijn. Het is een uitdaging om mensen die chronisch pijn hebben duurzaam aan hetwerk te helpen en te houden.

Peter van Rees
Ik vind het gewoonweg hartstikke leuk om te spelen, liefst voor publiek. Ik voel me zeer vereerd om deze middag mee te mogen doen.

Namens, Kees Akkerman en Hent Hamming

 

23 maart 2013: Five Great Guitars Gypsy Jazz

concert van Jan Kuiper en Digmon Roovers,
special guest Paulus Schafer, aanvang 20.30 uur, entree 5 euro.

Diezelfde middag wordt er een gitaarworkshop gegeven in de Oliemuldersstraat, voor verdere info kijk op www.fivegreatguitars.com

 

Silo Sessions presenteert: Tommy Ebben en Ralph de Jongh

Vrijdag 20 April Akoestische sessies wegens succes vervolgd

De verbouwde graansilo aan de Griffeweg (schuin tegenover de Oosterpoort) was tijdens Eurosonic/Noorderslag het toneel van de Silo Sessions. Gezien de overweldigende belangstelling en positieve reacties van zowel artiesten als publiek, is besloten om de Silo Sessions met regelmaat in verkleinde vorm te vervolgen.

Afgelopen januari konden bezoekers in een intieme setting genieten van onder andere Christiaan Hof, Gerhardt en The Black Atlantic. Maar ook 3FM Serious Talent-bands als Audio Adam, MakeBelieve en Pioneers Of Love durfden het aan om zich van hun kwetsbare kant te laten horen.

De eerst volgende editie vindt plaats op vrijdag 20 april met optredens van onder andere Tommy Ebben en Ralph de Jongh. Daarbij biedt de graansilo in samenwerking met POP Groningen ruimte aan lokale talenten die zichzelf voor een optreden kunnen inschrijven via de ‘backstage’ pagina op: www.popgroningen.nl

Terwijl de bezoekers boven aandachtig luisteren naar de muziek van hun lokale helden, kunnen de andere acts beneden nog even relaxen met een slokje ChillCat en een ontspannende massage. Tussen de optredens door geniet het publiek van een hapje en drankje in het aangrenzende café Silo Today. Kijk voor een sfeerimpressie en meer informatie op:

www.silosessions.nl

 

Rondom Onderwijs: Laatste editie van 2012

Dinsdag 27 maart: ‘Ruim baan voor de groene techtneut in de Eemsdelta’
Het onderwijs telkens weer vanuit een ander gezichtspunt bekeken. Onbevooroordeeld bouwen aan een zo optimaal mogelijk leerklimaat in Groningen. Met het Rondom Onderwijs initiatief, gestart in 2010, beogen Leon van Gelder i.s.m. Groningen Onderwijsstijd een inspirerende bijdrage te leveren aan de dialoog rond het onderwijs in Groningen.

De stelling van de avond zal zijn: ‘Ruim baan voor de groene techtneut in de Eemsdelta’ . Deze zal toegelicht worden door gast spreker Cor Zijderveld, voorzitter SBE (Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta)afbeelding : 22 maart editie
Inloop 19.00, aanvang 19.20 Rondom onderwijs avonden op 14, 22 en 27 maart, vinden plaats in de Graansilo, Griffeweg4 te Groningen. Voor meer informatie en aanmelding zie www.reitdiep.nl

Op 12, 13 en 14 januari 2012 hebben wij 25 bands mogen ontvangen tijdens Eurosonic/Noorderslag.

Tijdens Eurosonic/Noorderslag vindt er een speciale editie plaats van de akoestische sessies in de Graansilo. Op nog geen 150 meter afstand van de Oosterpoort staat een indrukwekkend gebouw met karakter: een oude graansilo. Met dank aan alle muzikanten, begeleiders, technici en horeca waren de Silo Sessions 2012 een geweldig succes! Bekijk hier de foto’s!!

Kijk voor meer informatie op www.silosessions.nl

 

8 april 2011

was de formatie All or Nothing uit Drenthe te gast in de Silo.

AllOrNothing_5klein

 

Rondom Onderwijs 2011

Hanneke Kappen

hanneke hannekespreker

 

Scholieren van Leon van Gelder zeer talentvol

muziek voorzijde